gott! Inte själva fisksoppan alltså den är bara supernyttig och kalasgod! Jag kokade flera liter igårkväll när Maken var på teatern, blev till middag åt mig ikväll och så blev det elva portionsförpackningar i frysen. Inte heller det nybakadae mörkgräddade stenugnsbrödet till med en skiva ost utan smör . Syndigt blir det när jag i väntan på att hämta Dottern vid tåget och Maken från fredagsPavven kommer att mumsa i mig massor av glass i strut!!!!! Åh så gottigotttgott!
Orkar kanske inte äta räksupen senare ikväll men då får Dottern och Maken äta mina räkor också!
Prova gärna Helena Nybloms
Nyttigaste fisksoppa! 4 portioner
500g fisk gärna lax och marulk/långa
1 knippa di9ll
1 knippa gräslök
1 st lime
4 st chalottenlökar
1 st rödlök
1 st röd paprika
3 st tomater
100 gram champinjoner
1/2 zucchini
2 dl matlagningsfrädde
3% mjölk
hummerfond
Skär fisken i bitar och lägg den i en bunke tillsammans med den finhackade dillen och gräslöken. Salta. Riv skaleet av halva limen och strö över, pressa limen och tillsätt saften över blandningen. Låt stå ca 1 timme.
Finhacka chalottenlöken, halva rödlöken och halva paprikan. Strimlade de andra halvorna.
Skär tomater och champinjoner i klyftor. Hacka zucchinin smått, fräs upp och lägg åt sidan.
Lägg den finhackade chalottenlöken, rödlöken och paprikan i en kastrull, häll på grädden och koka 4-5 minuter.
Tillsätt resten av lök och paprika samt tomater, champinjoner, zucchinin och späd med lite mjölj. Tillsätt hummerfond efter smak.
Lägg i fisken och sjud i i 12 - 13 minuter, smaksätt med salt och peppar.
Mumsfilibabba!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar