söndag 16 januari 2011

Nah Trang bjuder inte på sol men






väl på en underbar resort, samma ägare som Anantara i Hua Hin, där jag upplevde att jag trädde in i Edens Lustgård, se annan blog, vonsan.blogspot.com, 2007.Samma design lite mer uppgraderad, underbar personal, miljö, strand, kök, ja allt + miljötänk! Bungalowen är jättemysig med en härlig altan sköna fåtöljer, myggspiraler under bordet, dubbelsäng med myggförhängen, massor av kuddar, sköna mjuka lakan och täcken. Alla fasciliteter man kan önska även egen jauccutzi i badrummet.Fri internetuppkoppling till skillnad från många andra länder.
Den lokala guiden, ca 18 år, som hämtade oss vid flygplatsen var helt bedårande, skrattade, gestikulerade och log hela tiden, hennes engelska var mest guttural och svår att förstå men hon gav sig inte förrän vi förstått vad hon menat. Bara att möta henne var en glädjekick, det vi inte förstod spelade ju ingen roll det kommer ändå att lösa sig var känslan vi alla fick.
Trafiken i Saigon är tätare än här, här finns inte många bilar men desto fler cyklar, mopeder finns i flertal dock ej så många. Trots det så är det svårare att korsa gatorna här, större fara för sitt eget liv, mycket beroende på att i Saigon körde alla runt 45 km/tim och här kör man på så fort det bara går!
Trots detta så tog vi oss iväg till den lokala marknaden och den är lokal, smutsig, brötig och ursprunglig.Allt finns att få, pottor, plastpåsar, porslin, cykeldäck, godis, charkuterier, frukt, fisk, fågel sängkläder, ser precis ut som den lokala marknaden på Zansibar och lite överallt i världen.
Lunchen intog vi i en "hål i väggen bar" och det lokala köket är helt underbart, biff med grönsaker och ris, kyckling med grönsaker och ris och så naturligtvis sötsur sås, 4 springrolls var, två mineralvattn och en Heinekken öl ca 60 kr totalt. Ikväll blir det Seafodd barbecue på Resorten och jag hoppas det är lika gott som lunchen annars är det "hål i väggen" som gäller.
Trots att molnen skymmer solen så tar solen ändå, maken är ordentligt röd i pannan efter fm läsande i en vilstol vid poolen, själv läste jag en liten stund men övergick sedan till Jaccutzin i vår bungalow men imorgon tror jag att jag molnsolar om man så säger....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar