lördag 22 september 2012

Sista vandringen för den här gången..

Vi tar tåget från Setstri Levanti till La Spezia långt söderut.La Spezia kan jämföras med Sveriges Karlskrona i sin glans dagar, stor hamn och örlog. Många är värnen vi kommer att se under dagen.Människor här är inte trevliga tvärtom turister bemöts ohövligt och nonchalant, tyvärr. Tack och lov ska vi sen vidare ut mot ön Palmaria. Medan vi väntar på vår båt så håller man på att starta en semifinaltävling i en inhemsk rodd, spännande, vilka duktiga roddare!
Undrar när denna sport kommer att ingå i OS? Men resultatet vet vi inget om för snart är vi på väg!
Väl framme slås vi alla av blomsterprakten i dikena. Jag har tagit med mig frön hem och hoppas att de vill gro prescis som de har grott hos en av medresenärerna!
Ön vi ska vandra över är ett tidigare militärt område med många värn och jag kan tänka mig på grund av dess svårigheter att dels ta sig iland och dels kunna vandra på dessa branta backar hala stenar ras mm fienden har svårt att ta sig iland.
Vandringen idag går som vanligt uppåt till att börja med, vi svettas, frustas, flåsar och hjärtat når sin maxpuls hos oss alla! Utsikterna är hänförande, växtligheten enorm, sten, berg sand moras och morän dito! Vi vandrar, kryper ålar meddelst hasning. Känner jordvärme drar in dofter, är allerstädes närvarande det är bara det innevarande ögonblicket som gäller när vi glider, halkar ner för blankslitna stenar, barr och sand!
Väl nere vankas salta bad och gemensam lunch! Tre sorters pasta med vitt vin, cappuccino och limonesorbet innan vandringen till båt mot fastlandet och tåget till Sestri Levanti väntar! En fantastisk vecka! Upplevelser, vandringar, medresenärer, annan kultur, mat mm mm! Underbart! Varje kväll när vi lagt oss har vi varit såå nöjda med dagen och somnat gott i en trött men go kropp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar