söndag 7 mars 2010

Dagen D eller B





























Nu är vi man och hustru!
En fantastisk dag på alla sätt, solen lyste över oss, några minusgrader och klar hög luft och blå himmel!

Förmiddagen gick i en rasande fart! Dotter, son och sonhustru kom vid 11-tiden, sonen för att fotografera, dotter för sminkning och svärdotter som hjälp med hår och allmän trivselspridare!
Det har varit en del förberedelse både i stort och smått och allt klaffade !
Borgerlig vigsel, självklart vi har ju bägge varit gifta tidigare och bägge gifte vi oss i pompa och ståt i kyrkan.
Vigseln är en bekräftelse på att vi önskar dela resten av vårt liv tillsammans. Och som min kusin sa " det är en stor lycka attt träffa någon att dela livet med när man har kommit till åren och ännu större att gifta sig"
Vad jag har trott eller egentligen vad vi alla trodde som var närvarande vid vigseln, ingen av oss hade varit med på borgelig vigsel tidigare, var att det var en snabb cermoni, den långa akten där man byter ringar tar ca 1,5 minuter sen var det klart.
Oavsett så ville vi inrama bröllopet med lite fest, brudklänning, mörk kostym, brudbukett, ros i kavajslaget, bröllopsmiddag med våra nära och kära.Vittnen kunde vaktmästarna vara men för oss blev det fel, våra vittnen var betydelsefulla och det var ingen tvekan om vilka det skulle vara!
Tillbaka till Rådhuset och 1,5 minutercermonin:
När vi kom gående längs kanalen mot Rådhuset så upptäckte vi att det vimlade av hundratals, tusentals irakier, bussar och bilar överallt och en lång kö ringlade sig från Tyska kyrkan. Det var val! Och vallokalerna var i gamla Tingshuset granne med Rådhuset. Som tur var så fanns det två grindar och den vi skulle gå in i var avlyst endast för brudpar. Vi var första brudparet ut men vi kom inte först, dock var vi nog äldst. Efter en stund i det stora väntrummet blev vi uppropade och fick gå in i Salen. Där väntade vår vigselförrättare, iklädd en vacker ljusblå mantel, hälsade på oss och höll en vacker inledning om äktenskapets betydelse, bad vittnena att få våra ringar och medan han höll dem i handen berättade han om ringars betydelse som symbol och symbolvärde sedan 5000 år tillbaka, de har inget slut. Sen ställde han frågan till oss var om, vill du..taga...till din äkta make/a och älska i nöd och lust och det ville vi ju. Vi växlade ringar och vigselförrättaren avslutade med några vackra ord och välgångsönskningar! En oerhört vacker cermoni där vigselförättaren hela tiden var närvarande och det var vi som var huvudpersonerna just då och där! Jämfört med kyrklig vigsel där de kyrkliga ritualerna är i centrum så är detta vida överlägset! 1,5 minuter blev 15 intensiva starka, varma och innerliga minuter!
Så var det dags för bröllopsfoto (sonen hade ju både fotat och filmat hela tiden,dottern också men i mindre grad, helt underbara 400 bilder före under och efter, vi hade önskat detta i bröllopspresent!) och då var det viktigt med ljuset, i trappen på Rådhuset, nej utanför Rådhuset, nej! Börsen mot Börsväggen jättebra men då måste vi forcera den fyrdubbla kön till Tingshuset! Inga problem! Vilken KÄNSLA! Mannen och jag faktiskt var det nog mest ,bruden i cerise klänning, vacker brudbukett, cerisa högklackde skor sminkad osv osv, när jag närmade mig kön så hände det som hände när Moses skulle skulle ta sig över Röda Havet, kön delade sig och vi kunde ta oss till Börsen, många varma leende följde oss! Tillbakavägen var det lika dant, det värmde! Fina bilder i både med och motljus och lite skojbilder med solglasögon på Tyskk bron som är så signifikativt för Mannen som ALLTID bär solglasögon!
Bröllopsmiddagen väntade oss på Feskekrogen och det var helt helt fantastiskt, mat, servering, service, omtanke personligt! Servitrisen som hade serverat Mannen och mig på shoppinglunchen lördagen innan när vi provsmakade lite viner, mötte oss med en stor kram och nöp i min klänning oj oj oj så fin du är!
Presenter och tal, sminket rann, så mycket värme och så fina presenter! Eftersom vi hade valt att bara våra barn med respektive, Mannens mamma och våra vittnen med respektive dvs min kusin med hustru, och mannens bästa, äldsta vänner skulle vara med så önskade vi att få sitta vid ett runt bord där alla kunde se varandra och inget honnörsbord. nu fanns det inget runt men väl ett stort fyrkantigt och det blev lyckat alla såg varandra och alla hörde varandra!
Vid kaffet så var det dags för mannen och mig att lämna! Vi hade nämligen bokat en Romantisk weekend på Thorskogs slott!Och det blev lika lyckat!
Så mycket fina presenter, kort, blommor,telegram och hälsningar som vi har fått från vänner! Jag kunde aldrig drömma om detta men TACK TACK TACK alla ingen gömd och ingen glömd! Skulle kunna säga "Asch det behövde ni väl inte" men det gör jag inte utan TACK !så jättemycket det har värmt och värmer!
Som sagt ingen nämnd och ingen glömd men Barbro och Steve!!!!!Många många kramar, vilken underbar överraskning! Lennart och Viveka också en så jättefin överraskning! Tack!
Ps. B&S är mina äldsta vänner sen 40 år men vi har inte träffats på många år. L&V är min f.d man och hans hustru.
"Vad är en vänskap......" Joseph Hayden, se tidigare blogg
Thorskogsslott ja, återkommer...





















1 kommentar:

  1. Jag önskar lycka till Er båda. Lena i Ystad

    SvaraRadera